interior design, ristrutturazioni

House C+G

project details
  • client Private apartment
  • date 2015
  • images by Arch. Giulia Bottiani

Also this apartment is located in an historic Milanese building of the twenties, small in size, originally composed of two rooms, a very small toilet with hallway / distribution entrance; no heating, the apartment was in a very bad state.
The request of the property was to “move” the living room on the street side wall where there are two large patio doors with a small terrace, make a small size bedroom and a bathroom as much as possible livable
A structural limit for the new distribution of the apartment was a supporting pillar wall to divide the two main rooms.
An L-shaped corridor was studie in order to distribute the rooms, it was designed to contain a large bookcase, a bench case as well as a hallway / laundry with flush-to-wall structures.
The bathroom was designed to the millimeter consisting in a ‘large shower. The bathroom furniture and sanitary fixtures, were created with games of walls and support shelves.
The property wanted to keep some elements of the Milanese tradition inside the apartment. The old Milan style doors were kept and enhanced, while in the living room a radiator was re-proposed, recalling the old cast-iron radiators on feet.

 


location Milan, City studies
mq 40